WERKGERELATEERDE KLACHTEN AAN ARM/NEK/SCHOUDER

KANS staat voor ‘ klachten aan arm/nek en/of schouder’. Een verzamelnaam die onder andere wordt gebruikt bij klachten die ontstaan zijn als gevolg van zittend werk. Deze klachten uiten zich in pijn, stijfheid, krachtverlies en/of tintelingen. Het beloop is meestal een sluipend begin waarna de klachten langzaam erger worden indien er niks aan de oorzaak van de klachten wordt gedaan.

KANS ontstaan meestal door het veelvuldig uitvoeren van dezelfde beweging met de arm of langdurig een zelfde houding aannemen waardoor er overbelasting ontstaat. Klachten kunnen versterken door spanning, drukte of stress.

Voor het herstel van deze klachten is het belangrijk dat er een goede verhouding is tussen de belasting en belastbaarheid van het lichaam. Tijdens onze behandelingen zullen risicofactoren voor het ontstaan en behouden van de klacht in kaart worden gebracht. Er zal aandacht zijn voor de juiste (werk)houding, beweeglijkheid van de gewrichten, spier spanning en lichamelijke conditie.

Om een juiste verhouding te vinden tussen belasting en belastbaarheid tijdens een dag werken achter de computer kan onderstaand pauze schema worden gebruikt.

Pijnenburg-en-Roder-pauzeschema-werkgerelateerde-klachten-KANS